Top locuri suprarealiste de văzut măcar o dată în viață

Fie ca evoca o lume extraterestra, regate din basme, peisaje preistorice sau scene pe care nu ti le-ai imaginat vreodata, aceste locuri suprarealiste sunt dovada vie ca mama Natura si ca ingeniozitatea oamenilor pot sa fie uneori pur si simplu umitoare.

Salar de Uyuni, Bolivia. Oare ce se intampla atunci cand un strat subtire de apa acopera cel mai mare desert de apa de pe planeta? Locul se transforma intr-o oglinda de gheata de 12 000 de km patrati care reflecta cerul in cele mai mici detalii.

Antelope Canyon, Arizona. Am putea crede ca aceasta grota care se afla in rezervatia Navajo a fost sculptata de extraterestri. In realitate, acest culoar stramt, de 400 de metri, este pur si simplu rezultatul eroziunii apei si vantului.

Parcul Güell, Barcelona. Atunci cand celebrul arhitect spaniel Antoni Gaudi a decis sa isi foloseasca talentul si imaginatia pentru amenajarea peisagistica de aici, a creat un fel de instalatie impadurita complexa pe o colina unica. Acest loc prezinta peisaje de basm, cu scari gigantice si o soparla din mozaic, dar si o sala cu 86 coloane de piatra.

Pamukkale, Turcia. Numele sau inseamna « castel de bumbac » in turca. Dar nu este vorba despre un castel si cu siguranta ca nu este din bumbac. Terasele de un alb stralucitor sunt de fapt depozite de calcar care au format incet grote,bazine si faleze fantastice.

Desertul Pinnacles, parcul national Nambung, Australia. Desertul Foisoarelor este un loc foarte vizitat in Australia, cu colti de calcar se ridica sinistri din nisip si par niste pietre de morminte abandonate….

Hobbiton, Noua Zeelanda. Dupa celebrele filme cu hobbiti, aceasta lume a devenit reala. Satucul Hobbiton, inspirat din film a fost construit pe o zona de 1250 de acri.

Parcul National Purnululu, Australia. Bungle Bungles, stranii domuri de gresie sunt atractia emblematica a acestui sit izolat clasat in patrimoniul Unesco. Sunt pur si simplu fascinante, zici ca sunt stupuri imense de albine rasarite din pamant.

Lacul Myvatn, Islanda, minunatile geotermale de aici pun in valoare formatiuni de lava ireale si cratere de vulcani magnifice.

Categories

One thought on “Top locuri suprarealiste de văzut măcar o dată în viață

  1. Ananas Reply

    Ieri am vazut Jungle Book pe 123movies stream hd si pot spune ca si-a meritat banii.
    Din cate am inteles a fost tot filmul CGI dar a aratat al naibii de bine si distributia este de 5 stele.
    Au vrut sa faca un film pentru toate varstele si au reusit well done Disney well done.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *