Cum se aplică pasta termică pe procesor

Fără înțelegerea nuanțelor de alegere a materialului și de ce este folosit, este destul de dificil să se facă acest tip de muncă. Utilizatorii obișnuiți nu pot răspunde intotdeauna la întrebarea cum se aplică pasta termică procesorului în conformitate cu cerințele tehnice.

De ce trebuie să schimb pasta?

Această parte a computerului vă ajută să efectuați un număr imens de operații pe secundă. Pentru o astfel de intensitate mare de operatii există pericolul de supraîncălzire. Pentru a elimina această problemă, se folosesc ventilatoare cu radiatoare speciale. Contactul cu coolerul, în care se produce transferul de căldură, se datorează utilizării de pastă termică. Procese similare apar si în cazul plăcilor video.

In caz de înlocuire târzie a pastei, pc-ul se confruntă cu următoarele probleme:

 • situație de înghețare a sistemului, ceea ce face munca incomodă și poate duce adesea la pierderea iremediabilă a informațiilor;
 • supraîncălzirea este periculoasă și poate sa apara eșecul plăcii de bază.

Astfel de momente se termină deseori cu repararea scumpa a calculatoarelor.

Frecvența aplicării pastei termice

Stratul inițial de pastă este aplicat în timpul instalării procesorului direct pe placă. Într-o situație cu un PC complet sau un laptop, care se încadrează în condițiile de service în garanție, nu este recomandat să faceți acest lucru singur, deoarece utilizatorul își va pierde dreptul la un serviciu gratuit.

Mai mult, pentru procesoarele cu putere mare, este necesară o procedură similară la fiecare 12 luni. Rareori trebuie să înlocuiți chip-urile cu productivitate scăzută. In cazul in care reaplicarea pastei nu s-a mai facut de ceva timp, pot să apară blocări frecvente, rebootări spontane și o încetinire semnificativă a sistemului.

Cum să alegi pasta potrivită?

Mai întâi de toate, ascultați acest sfat si anume sa nu utilizati cele mai ieftine paste termice.

În mod tipic, compoziția pastei termice include componente cum ar fi oxid de zinc și silicon. Există eșantioane cu prezența particulelor de carbon și ceramică, argint.

Dacă procesorul dvs. este foarte puternic, încercați să nu salvați din bani și să achiziționați o compoziție care conține aur și cupru. În acest fel, se pot obține valori optime de conductivitate termică.

Cum se aplică pasta termică pe procesor?

Având toate informațiile despre caracteristicile aplicației și alegerea competentă a materialelor nu va fi o garanție împotriva unor erori comune care pot duce la eșecuri în procesor. O serie de recomandări trebuie respectate cu strictețe:

 • aplicarea unui strat uniform pe toate zonele procesorului în locurile de contact cu coolerul;
 • nu aplicati un strat de pastă prea groasă;
 • lacunele și golurile din pasta termică aplicată reduc calitatea contactului.

Etapa pregătirii

După deconectarea de la rețea, toate elementele care împiedică accesul la zona chipsetului sunt eliminate. Când lucrați cu un laptop va trebui să scoateți bateria.

Îndepărtarea pastei vechi

Particulele uscate sunt îndepărtate după îndepărtarea coolerului. La noile procesoare se recomandă efectuarea unei proceduri similare, deoarece în majoritatea cazurilor se vinde echipamentul cu versiuni ieftine de pastă termică.

Când eliminați pasta, cel mai bun mod este să utilizați o soluție de alcool sau alcool izopropilic.

Suprafața neuniformă a pieselor de contact necesită îndepărtarea minuțioasă. Chiar și cele mai multe reziduuri microscopice reflectă rău pe caracteristicile de conductivitate termică.

Aplicarea pastei termice

Picături mici de material sunt plasate în centrul procesorului. Coolerul nu are nevoie de lubrifiere datorită suprafeței sale mai mari. Dacă încălcați o astfel de regulă, se consumă o cantitate excesivă de pasta, iar probabilitatea unui scurtcircuit pe placă crește.

Pentru distribuția uniformă puteți utiliza:

 • manusi de cauciuc;
 • spatulă sau o perie in miniatură;
 • cartelă SIM sau plastic de grosime similară.

Lucrări de finisare

Instalăm un cooler pe chipset și punem totul pe placa de bază. În cele din urmă, un fan este conectat la rețea și PC-ul este asamblat.

Utilizând BIOS-ul, temperatura sistemului este testată si nu ar trebui să depășească 40 de grade.

Aplicarea în timp util a pastei termice și întreținerea preventivă a dispozitivului vor garanta funcționarea perfectă a procesorului.

Categories

One thought on “Cum se aplică pasta termică pe procesor

 1. Exile Reply

  Din trailer pare OK Warcraft. Singurul minus e faptul ca folosesc CGI-ul si o sa para tot cam ca The Hobbit. Mi-ar fi placut sa se foloseasca mai mult costume cum a fost de exemplu in LOTR. Din ce am vazut pe 123movies online o sa aiba aspect de animatie, care pentru mine e uneori un deal breaker. Asta oricum tine de gusturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *